Бесплатан „Пријатељски такси“ за Миријевце

Јединствени такси на свету који се не наплаћује „Пријатељски такси“, већ неколико месеци бесплатно превози грађане који чекају градски превоз од Миријева до центра града или неког другог одредишта.

Сада већ 80 чланова Удружења грађана Миријево, свакодневно комшијама и суграђанима који чекају аутобус на стајалиштима ГСП-а понуде бесплатан превоз својим возилима.

Грађани, међу којима је највише запослених, младих и средовечних, све чешће прихватају позив за бесплатан превоз, мада су у почетку били сумњичеви и оклевали, рекао је Милан Грујић из Удружења грађана Миријево.

Ситуација се, како је навео, променила од када су се медији заинтересовали за ову акцију, а грађани поделили своја искуства на друштвеним мрежама.

Грујић је истакао да је „Пријатељски такси“ настао из љубави и искрене жеље да се учини добро дело и помогне комшијама из Миријева, али и суграђанима из других делова града.

„Доста нас има ту могућност да колима иде на посао, тако да нам није проблем да се на аутобуским стајалиштима зауставимо и понудимо превоз. Иду топли дани а у аутобусима знају да буду и гужве и велике врућине, па што не би повезли своје комшије и попричали са њима“, рекао је Грујић.

Према његовим речима, акција је почела пре шест месеци и сад има 80 активиста са налепницом „Пријатељски такси“ која је истакнута на шофершајбни возила.

„Услов да би неко добио налепницу је да му ауто буде безбедан и регистрован. А ко жели да се придружи акцији 'Пријатељски такси', може да дође у просторије Удружења у Миријеву или да му се обрати поруком преко Фејсбук странице“, навео је Грујић.

Ову акцију пријатељског превоза, подржава све више људи али и градских општина, као што су, према речима Грујића, Чукарица, Младеновац, Врачар...

Поред ове акције, Удружење другу годину за редом организује у том насељу на општини Звездара, летњу позорницу за децу и младе од јуна до септембра, где ће деца моћи да бесплатно уживају у представама.

На Спасовдан 9. јуна, Удружење организује хуманитарни турнир у фудбалу, као и литију са две цркве у Мирјеву, а у плану Удружења је и обилазак манастира и цркава на Косову и Метохији, као и ношење хуманитарне помоћи угроженим Србима и Србима у енклавама на Косову и Метохији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво