Јагодина, у Музеј воштаних фигура због Путина

Од постављања фигуре председника Руске Федерације Владимира Путина посета Музеја воштаних фигура у Јагодини порасла више од 50 одсто!

Фигура Владимира Путина привлачи посетиоце у Јагодину и у тамошњи Музеј воштаних фигура.

„Дефинитивно је, захваљујући тој фигури, скочила посећеност за више од 50 одсто. Људи одмах са врата вичу 'Чули смо новост, хоћемо да видимо фигуру Путина, кажите нам одмах где је!' и директно иду и траже је“, прича Управница Музеја, Јелена Булатовић.

Воштана фигура председника Русије у музеју у Јагодини постављена је 23. марта ове године.

„Према нашој статистици, коју уредно водимо од марта до сада, у односу на прошлу годину, посета музеју је већа од 50 одсто“, поновила је управница и додала да овог месеца музеј посети дневно и више од 1.000 гостију, углавном на школским екскурзијама.

Почетком летње сезоне у „Аква парку“, највероватније од 15. јуна, очекујемо још већу посету и до краја године, додала је Булатовићева.

„Заинтересованост за фигуру Путина је подједнака и код младих и код старих. Можда мало више код старије популације и популације средњих година, док млади траже спортисте, највише Новака Ђоковића“, открива Булатовићева.

Према њеним речима, Музеј ће до краја године добити „још неке нове фигуре“, а уметници, који су радили фигуре Путина и Вука Бојовића раде на новој фигури Новака Ђоковића, која ће заменити садашњу.

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић - Палма је, на свечаности уношења фигуре Путина у Музеј, најавио да ће ове године Музеј бити богатији и за фигуре премијера Александра Вучића и првог потпредседника Владе Ивице Дачића.

Председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин је носилац највиших одликовања државе Србије и Српске православне цркве и почасни грађанин 11 градова у Србији.

Путинова воштана фигура рад је српских вајара Зорана Ивановића и Бранислава Црвеноковића из Београда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи