Шумадијска вина у Светском музеју у Бордоу

У француској винској регији Аквитанији, у Бордоу, 1. јуна биће отворен Светски музеј вина – Град вина, у којем ће се представити девет српских винарија из Шумадије са 21 различитом етикетом, саопштила је Привредна комора Србије.

Председник Коморе Марко Чадеж оценио је да Шумадија у производњи вина има потенцијал да буде нова Тоскана и да ће Комора у сарадњи са произвођачима грожђа и вина, и надлежним државним институцијама, наставити да ради на унапређењу производних и извозних потенцијала српског виноградарства и винарства.

„Покренућемо иницијативу да се у аграрном буџету предвиде средства за промоцију српских вина и винарства“, најавио је Чадеж.

Према његовим речима, циљ је да се повећају површине под виновом лозом и производња вина – посебно оних са ознаком географског порекла, унапреди квалитет, дизајн и промоција српских производа, повећа препознатљивост и продаја српских вина на међународном тржишту.

Светски музеј вина показаће винске регије свих континената, светску историјску, научну и културну баштину везану за вино, као и сама вина која ће репрезентативно заступати своју земљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи