Мафијаши дошли да полажу тест за затворске чуваре

За готово осам хиљада младих Италијана жељних посла, полагање теста за 400 радних места чувара у затвору претворило се у фијаско, јер се испоставило да је то и за мафију била одлична прилика.

Италију потреса велики скандал у који су уплетени затворски систем и напуљска мафија Камора.

Наиме, држава је расписала конкурс за 400 нових затворских чувара. Пријавило се чак 8.000 кандидата, који су морали да полажу ригорозан тест.

Испоставило се да је Камора набавила питања са теста, што је искористила на два начина – питања су предали својим сарадницима, са намером да се тако инфилтрирају у затворски систем и поставе их као нове чуваре.

Истовремено, нису могли да одоле прилици за зараду, па су питања продавали и другима, за по 25.000 евра.

На тесту у Напуљу, чак 88 кандидата је ухваћено са унапред припремљеним одговорима.

Испит ће се поновити.

Варање на тестовима за послове у јавном сектору у Италији није ништа ново.

У Италији ништа ново

Последњих година отворене су многе истраге тим поводом, рецимо око конкурса за саобраћајне полицајце, па чак и око тестова који су се полагали за место универзитетског професора.

На тргу који се налази у близини Министарства правде у Риму, неколико десетина младих је јуче протестовало дувајући у пиштаљке и машући заставама, повремено певајући и химну Италије.

Захтевају од владе да хитно запосли 1.000 затворских чувара!

„Био бих поносан да носим државну униформу“, истиче 25-годишњи Марио. „Али је у Италији јако тешко наћи посао и имати светлу будућност.“

Уз њега се нашао и 24-годишњи Маурусијo, који је додао да му је мука од пасивности државе и кода ћутања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи