Просторије Преторијанске гарде откривене у Риму

Италијански званичници су саопштили да су током изградње треће линије метроа у Риму откривене просторије чувара Преторјанске гарде из другог века.

Просторије Преторијанске гарде откривене у Риму Просторије Преторијанске гарде откривене у Риму

Грађевински радници су изливали бетон на новој станици метроа, док је само неколико метара даље археолог чистио земљу са мале бронзане наруквице.

Просторије преторијанаца, откривене девет метара испод нивоа улице, обухватају 900 квадратних метара и имају дугачак ходник, као и 39 соба украшених црно белим мозаицима на поду и осликаним зидовима.

„Ово је изузетно, не само због доброг стања и очуваности, већ и зато што је део подручја у којем се већ налазе четири касарне. Према томе, можемо да прогласимо ову област војним насељем“, рекла је званичница Министарства културе Италије Росела Реа.

Археолози су код просторија преторијанаца такође открили колективну гробницу, где је до сада нађено 13 скелета, заједно с бронзаним новчићем и наруквицом.

Званичници се надају да ће нова станица метроа, која ће бити отворена 2020. године, обухватати археолошко откриће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво