Чишћење снега на једном од најсуровијих друмова на планети

У неким деловима света, попут севера Норвешке, природни термостат не функционише као у остатку света. Зато је на џиновским чистачима снега да прокрче пут од метарских наслага белог покривача.

Призор огромних машина за чишћење снега како крче пут кроз снежни покривач, снимљен на норвешком путу Тролстиген, заиста делује фасцинантно. Посебно када се има у виду да се џиновске машине једва виде у бескрајном белилу.

Тек након њиховог проласка открива се планински друм окружен метрима снежних наслага, који одаје утисак скривеног лавиринта.

Пут Тролстиген први пут је отворен 1936. године, а последњих деценија популарна је туристичка атракција. Возилима преко 12 метара дужине забрањен је приступ, а друм је због сурове климе отворен од маја до октобра.

У његовој близини је и 320 метара висок водопад Стигфосен.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво