Беба рођена са 15 прстију

У кинеској покрајини Хунан рођена је беба с поремећајем званим полидактилијум, односно са већим бројем прстију него што би требало, тако да дете има 15 прстију на рукама и 16 на ногама.

Родитељи детета моле јавност за помоћ, како би могли да омогуће операцију за своју бебу, иако лекари наводе да није сигурно да ли би операција успела уколико би родитељи и успели да сакупе новац.

Доктори су, након прегледа, објаснили да беба има екстреман поремећај полидактилијума и нагласили родитељима да би операција могла да кошта стотине хиљада долара, а локални медији позивају на донације за операцију.

Занимљиво је да и мајка бебе такође има поремећај полидактилијум, али има 12 прстију на рукама и 12 прстију на ногама.

Полидактилијум се не сматра ретким генетским поремећајем, а према званичној статистици, у свету двоје од 1000 деце има тај поремећај који се успешно решава.

Ипак, 2010. године, шестогодишњи кинески дечак који је имао 31 прст успешно је оперисан, тако да већина оваквих прича има срећан епилог.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво