Британски научник тврди да је вечна младост могућа

Један британски научник тврди да се тајна заустављања процеса старења може пронаћи у скоријој будућности, као и да ће људи моћи да доживе 1.000 година. Невероватне тврдње изнео је доктор Обри де Греј, биомедицински теоретичар који се образовао на Универзитету „Кембриџ“ и „Хароу“.

Де Греј, суоснивач и начелник истраживачке фондације "Strategies for Engineered Negligible Senescence" (SENS) у Калифорнији, тврди да развија најновију форму медицине засновану на регенеративним терапијама.

Реконструисањем структурног реда „машинерије“ нашег ткива, подмлађивачке биотехнологије ће успоставити нормално функционисање ћелија тела основних биомолекула, тиме подмлађујући остарело ткиво и враћајући младалачку снагу организма, наводи истраживачки центар SENS.

Истраживање је критиковао доктор Тило Кунат из Центра за регенеративне медицине Универзитета „Единбург“, истакавши да су тврдње нетачне.

Кунат је навео да нико неће моћи да живи дуже од 120 година, ни сада ни у ближој будућности. Једино је, како тврди, потенцијално могуће да се животни век продужи 30 одсто, уколико би се применила ограничена дијета.

„Нико у будућности не може бити генетски модификован тако да живи дуже од, рецимо, 120 година. Чак ни уз помоћ исхране или лекова“, истакао је Кунат.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво