Јулија Тимошенко најлепша

Премијерка Украјине заузела прво место на листи најлепших државника. Балкански политичари углавном су понос својих сународника, макар када је изглед у питању.

Шефови држава, било да су председници, премијери или чланови краљевских породица, на некој врсти теста су готово свакодневно. Све очи упрте су у њих и свака грешка скупо се плаћа већ на следећим изборима. Мери се сваки јавни наступ, изговорена реч, али и изглед.

Када је лепота у питању, најуспешнији државник у свету је жена - премијерка Украјине Јулија Тимошенко, макар према листи објављеној на сајту hottestheadsofstate.wordpress.com.

Норвешки премијер Јенс Столтенберг прати украјинску колегиницу у стопу, а на треће место листе пласирао се краљ Бутана Џигме Хесар Намгјел Вангчук.

Амерички председник Барак Обама, налази се на одличном 15. месту, док је руски премијер Владимир Путин 18.

Можда неочекивано, испред француског председника Николе Саркозија нашло се чак 27 челника држава. 

Судећи према пласману државника региона, на Балкану живе, то јест владају, лепи људи.

И док председник Албаније Бамир Топи заузима високо 10. место, словеначки премијер Борут Пахор нашао се тек на 21. позицији.

Бугарски председник Георги Прванов успео је да се пласира међу 25 најлепших државника света, тик испред председника Србије Бориса Тадића, који је у званичном поретку заузео 26. позицију.

Црногорски премијер Мило Ђукановић и председник Грчке Карлос Папуљас заузимају 32. и 33. место листе.

Међу државницима бивших југословенских република најлошији пласман има председник Хрватске који се налази чак на 131. месту.

На зачељу листе налази се поглавар Римокатоличке цркве папа Бенедикт XVI, а одмах за њим, на последњем, 172. месту, председник Националног комитета одбране Демократске Народне Републике Кореје Ким Џонг Ил. 

У складу са слабом заступљеношћу жена у политици, на листи се налази тек 11 припадница слабијег пола. 

Осим председнице Аргентине Кристине Фернандез де Кирхнер, која је на петом месту, међу најлепшим владарима света нашле су се и представнице Чилеа, Исланда, Филипина, Ирске, Бангладеша, Литваније, Молдавије.

Данска краљица Маргарета II налази се на 68. месту, док је немачка канцеларка Ангела Меркел, која је на 109. позицији, најлошије пласирана дама.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво