„Терминатор” за пацове

Бангладеш, који муку мучи са милионима пацова због којих мора да увози најмање 1,5 милиона тона хране годишње, добио је свог „шампиона” у убијању ових глодара - 83.450 за девет месеци.

Мокаирул Ислам, 40-годишњи сељак из Газипура у Бангладешу, проглашен је за шампиона у борби против пацова, пошто их је убио више од 83.000.

Прва награда, телевизор у боји и сертификат, уручена му је у среду, када је у Даки означен почетак кампање "Месец убијања пацова", којом власти ове азијске земље покушавају да заштите приносе које глодари сваке године десеткују, односно, униште око 1,5 до 2 милиона тона хране.

На овај начин Бангладеш, једна од најсиромашнијих држава на свету, настоји да смањи увоз који износи три милиона тона хране на годишњем нивоу.

Мокаирулу, иначе власнику шест фарми живине, требало је "само" девет месеци да усмрти тачно 83.450 пацова, против којих је углавном користио отров, а као доказ о броју побијених чувао је њихове репове.

"Веома сам срећан због почасти која ми је указана", изјавио је "пацовски терминатор" на свечаности у престоници којој је присуствовало око 500 фармера и нагласио да је, "откада наноси озбиљне губитке највећем непријатељу", успео да уштеди доста новца на храни за своју живину, јер су му приноси бољи.

"Нисам ни знао да влада даје награду за ово. Ово је узбудљив тренутак. Наставићу да их убијам", додао је Ислам примајући ТВ са екраном дијагонале 35 центиметара.

"Ако нам успе кампања, можемо да смањимо увоз хране барем за половину. Убијање пацова није једноставно и захтева обуку", рекао је Ваис Кабир, председник бангладешког Савета за пољопривредна истраживања и замолио сељаке да мисију убијања пацова схвате као спорт.

"Друго место", са 37.450 убијених глодара, заузео је Факрул Аканда са севера Бангладеша. Његова техника је потпуно другачија - он користи углавном замке.

"Молим вас да се молите за мене, да могу успешно да наставим мисију и подучим и мотивишем друге да ми се придруже", речи су којима се "вицешампион" обратио присутнима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво