Спремни за напад зомбија

С обзиром на то да је готово читава земља стигла да прочита „План за одбрану од зомбија" који је само један дан стајао на сајту Флорида универзитета, могло би се рећи да је Америка спремна за инвазију „живих мртваца".

Иако нико заиста не очекује апокалиптичну најезду зомбија, Флорида универзитет у Гејнсвилу на Флориди, жели да буде спреман за „ноћ живих мртваца" - за сваки случај.

Универзитет је на свом сајту, мере заштите од зомбија објавио заједно са инструкцијама у случају пандемије и урагана.

Ту пише шта треба предузети ако некога нападну „по живот опасна бића која једу људско месо".

План на шест страна обухвата и медицинска објашњења „зомбизма" и формулар који омогућава запосленима на Универзитету да објасне зашто су убили колегу који је био заражен и показивао жељу „да вам поједе мозак".

Између осталог се напомиње да би напад могло да „прати и пуно чудног цвиљења и режања", затим да запослене треба опремити оружјем за одбрану које се показало ефикасним у борби против зомбија (моторне тестере, бејзбол палице, експлозив), а канцеларије барикада-вратима која се једноставно постављају.

Стив Орландо, представник универзитета је објаснио да је план за борбу против зомбија самоиницијативно написао Даг Џонсон, менаџер одељења за технологију „како би унео мало лакомислености у озбиљне дискусије о правим катастрофама и редуковао стрес".

Џонсон је признао да је имао несаницу једне ноћи и да му је око један сат после поноћи синула идеја док је лежао будан. Наредна три сата је писао текст, копајући информације по Википедији и користећи оно што је сазнао док је читао роман „Светски рат против Зомбија: Историја рата" и запамтио из филма „Shaun of the Dead", британске зомби-комедије.

„Очигледно је да је требало да буде смешно", рекао је аутор пре него што је план, ипак, скинут у четвртак поподне са сајта, истог дана када је постављен, јер је привукао превише пажње... односно, целе земље.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво