„Хајдук на мотору” од 90 година

Баба Милена, најпознатији мотоциклиста шабачког краја, и у 90. години вози мотор и сама га одржава. Док не оствари сан и не купи „фићу”, нема намеру да се одваја од свог најбољег пријатеља на два точка.

Када се из забаченог насеља Травнице зачује звук мотора, сви у Мајуру знају да је то баба Милена. Не зна се колико је километара иза себе оставила крепка старица, пензионисани курир шабачког Завода за тржиште рада.

„Не силазим са мотора, никад нисам пала. Имам деведесет, а осећам се к'о да имам двадесет година" тврди најстарији сеоски возач.

Зато јој није тешко да и поред породице у Шапцу живи сама у забаченом сеоском атару. Стигне да одржава домаћинство, напуни замрзивач, припреми тегле слаткога и џема. Да без наочара проштепа и зашије и за себе и за друге.

„Здрава сам ко челик, код лекара никад нисам била, све стигнем и све могу", додаје одважна старица која уз све поправке у домаћинству сама и одржава мотор. Види где је квар, мало чачне кључевима и мајстор јој не треба.

Мотор је сама купила, сама га и вози. Има дозволу, каже, одавно и он јој је најбољи пријатељ.

„Кад би ми дали 100.000 динара да одем пешке у Шабац, рекла би 'Хвала лепо', ја то и не могу, а на мотору идем ко змај", додаје увек расположена бака Милена.

Полиција је ретко заустави, знају је сви, а и све прописе поштује. Кацигу користи само кад изађе на пут за Шабац. Тешка јој је и смета ал' мора јер би је казнили. Да има кола не би јој требала уопште.

Од када јој деца не дозвољавају да вози трактор, „фића" јој је неостварени сан. А док га не купи, каже, возиће свог двоточкаша и даље и бити прави „хајдук на мотору" како је најчешће ословљавају у селу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво