Плати или пуштам крокодила

У потрази за ватреним оружјем, италијанска полиција за борбу против организованог криминала наишла је на „тајно оружје” младог мафијашког боса - кајмана који је служио за застрашивање приликом „рекетирања”.

Званичници италијанске полиције саопштили су да је крајем прошле недеље у Орто ди Артелу, месту у близини Напуља, пронађен рептил налик крокодилу, којег је један од локалних мафијашких шефова користио за „рекетирање" пословних људи.

Током рације, полиција је уместо оружја, на последњем спрату једне куће у срцу области у којој се дешава радња бестселера „Гомора" Роберта Савијана, открила јужноамеричког кајмана дугог 1,7 метара и тешког око 40 килограма.

Верује се да су животињу криминалци држали на тераси око две године и хранили живим зечевима и мишевима. Судећи по стању у којем је затечена, изгледа да су се о њој добро бринули.

Иначе, кајман је коришћен за застрашивање приликом изнуђивања новца „за заштиту" од имућнијих грађана из Казерте, рекао је званичник полиције Серђо Ди Мауро.

Осумњичени је жртве позивао у кућу где им је претио „да ће пустити животињу на њих", ако не плате или му не учине услугу, тврди Ди Мауро.

Тридесетпетогодишњи мафијашки бос у успону, чији се досије заснива управо на илегалном поседовању оружја, није пружао отпор приликом упада полиције, али је постао екстремно агресиван и некооперативан када му је саопштено да ће му „љубимац" бити конфискован.

Наиме, кајман, као угрожена врста, спада у међународним конвенцијама заштићене животиње.

С обзиром да никакво оружје није пронађено у кући, а доказа да је коришћен за изнуду нема, шеф огранка „Каморе" је, за сада, оптужен „само" за илегално поседовање заштићене животиње.

Кајмана су шумски ренџери пребацили у свој центар у близини Рима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи