Венчање „четири у један”

Зулу Јужноафриканац из Винена извео је пред олтар четири веренице у белим хаљинама и оженио их истовремено како би уштедео новац.

Иако је полигамија у Јужној Африци легална, рецимо, председник Јакоб Зума их има три, ипак је реткост да се неки мушкарац ожени са више жена у исто време.

Милтон Мбеле (44) службеник у влади из племена Зулу заклео се у Винену, месту поред Лејдисмита, на вечну и једнаку љубав свим својим новим женама, а било их је четири, на традиционалној церемонији приређеној у огромном шатору разапетом на спортском терену.

"Ово је дан на који сам чекао целог живота", изјавио је младожења пре него што је изговорио "Да".

Сви заједно су на венчање дошли лимузином - Милтон у белом ланеном оделу, а четири невесте у белим венчаницама са тијарама на глави.

Мбеле, отац десеторо деце од којих су му седморо родиле нове невесте, а троје раније љубавнице, вишеструко венчање објаснио је Зулу традицијама, али и економским мотивима.

"Не исплати се да имате једну жену и 30 девојака које вас толико 'цеде' да на крају завршите без новца", објаснио је "штедљиви" Зулу.

Додао је и да све младе воли подједнако и да међу њима влада "здрава конкуренција".

Што се Зулу традиције тиче, осам крава  ће бити заклано у младожењиној кући, што је саставни део церемоније.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво