Колегинице, дозволите да вам причувам дете

Потез Сиднија Енгелберга, 67-годишњег професора на Универзитету у Јерусалиму, одушевио је милионе људи широм света. Када је дете његове студенткиње заплакало док је држао предавање, Сидни се није дао омести, узео га је, смирио и наставио излагање држећи га у наручју.

Сидни, иначе отац четворо деце и деда петоро унучади, врло је либералан и често излази својим студентима у сусрет. Имајући у виду да предаје на мастер студијама, свестан је да међу његовим студентима има и мало старијих, а понекад и младих мајки, којима дозвољава да на предавања доводе своју децу.

Међутим, када је студенткињи беба почела да плаче, Сидни се није дао омести. Младу мајку било је толико срамота да је кренула да напусти предавање, али јој није дозволио.

Не желећи ни да му предавање пропадне, узео је дете у наручје и смирио га. Након тога наставио је да предаје са малишаном у рукама.

Понашање професора, који већ 45 година предаје, одушевило је његове студенте, који су овековечили његово предавање с малишаном у рукама и поставили на друштвене мреже. Фотографије су се врло брзо прошириле интернетом, а милиони људи похвалили су Енгелбергов потез.

Његова супруга каже да су и она и њен супруг веома изненађени публицитетом.

„Добио је неколико љубавних писама“, каже кроз смех супруга Фреди Сискинд Енгелберг.

Његова ћерка каже да Сидни дозвољава младим мајкама да са децом присуствују његовим предавањима на мастер студијама бихевиоризма. Дозвољава им чак и да их доје.

„Ниједна мајка не треба да бира између свог детета и образовања“, истиче Сидни.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара