Папин блиски сусрет са пауком

Папа Бенедикт XVI, док се обраћао политичарима у Прагу, био је "жртва" једног насртљивог паука, који се прошетао по његовом лицу и одори. Упорни паук је на крају на папиној одори отишао с говорнице.

После америчког председника Барака Обаме, који је пред ТВ камерама имао "блиски сусрет" са мувом, дошао је ред на папу Бенедикта XVI да се "очи у очи" сретне на пауком.

Док се обраћао политичарима и дипломатама у Прагу, у суботу поподне, на папиној белој одори појавио се велики паук. 

Поглавар Римокатоличке цркве га, изгледа, у први мах није приметио, али јесу новинари који су разговор пратили на великом екрану и који су видели паука како се усмерава ка његовом врату.

Паук је на тренутак нестао из вида да би се поново појавио гамижући десном страном лица 82-годишњег понтифа.

Кад му је стигао до ува, Бенедикт XVI га је пљуснуо, али то паука није отерало - појавио се на његовом левом рамену и почео да силази низ одору.

Паук је остао закачен за папу и у тренутку кад је овај напуштао дворану у којој је одржан сусрет.

Сличан "блиски сусрет" имао је у јуну и амерички председник који је убио муву, јер му је "досађивала" док је у Белој кући давао интервју телевизији Си-Ен-Би-Си.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво