На Суматри се родио „џин“

Ани и Хананудин постали су почетком недеље родитељи највеће бебе у Индонезији икада - дечак је на порођају имао чак осам килограма и седам стотина грама! И како би се другачије звао ако не „Велики“.

У понедељак је компликованим царским резом на острву Суматра рођена највећа беба свих времена у Индонезији - дечак Мухамад Ахбар Рисудин, рођен са 8,7 килограма!

Иначе, Ахбар на арапском значи "велики".

"Био сам веома изненађен. Мислио сам да су близанци. Требало ми је више времена него обично за ову бебу. Једва је дисао када смо га извукли. Али, хвала Богу, здрав је", рекао је лекар Бинсар Ситанганг из болнице "Абдул Манан" на западу Суматре.

Дечака је добила мајка која има дијебетес. Беба је толико порасла због велике количине глукозе коју је Ани (40) имала током трудноће, објаснио је лекар, додајући да Ахбар има изузетан апетит и да скоро без престанка сиса.

Отац Хананудин (51) је рекао да је срећан што су и беба и мајка добро и да се нада да ће имати довољно новца да храни дете, пошто ће му требати више млека него другим бебама.

Велики број знатижељника дошао је јуче у болницу на острву да види изузетно велику бебу, дугачку 62 центиметра.

Мухамад Ахбар Рисудин је треће Анино и Хананудиново дете. Његова браћа имала су "само" 5,3 и 4,5 килограма на рођењу.

"Ова џиновска беба је велика као бебе старе девет или 10 месеци", каже Ситананг. "Оба родитеља су висока, па можда има и генетских разлога за то."

Према Гинисовој књизи рекорда, најтежа беба рођена је у Охају у САД 1879. године са 10,8 килограма, али је умрла након 11 сати.

Бебе које су рођене са 10,2 килограма и преживеле порођај забележене су у Аверси у Италији 1955. године и у Јужној Африци 1982. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи