Стогодишњак савладао лопова

Лопов из Вулверкоута у Оксфорду очигледно је „загризао жилав залогај који није могао да сажваће” када је покушао да опљачка 101-годишњег ратног ветерана Казимира Михалског. Пензионер га је савладао без већих проблема и „послао” на три године робије.

Стивен Гилеспи, лопов из енглеског градића Вулверкоута који је покушао да опљачка 101-годишњег ратног ветерана Казимира Михалског, бившег капетана, осуђен је прошле недеље на три године затвора.

Ништа необично, осим што је лопова савладао лично пензионер Михалски!

Наиме, пољски ветеран Другог светског рата, који је преживео и совјетске гулаге, а недавно напунио 101 годину, ухватио је Гилеспија у покушају да му из новчаника украде 300 фунти.

Срушио га је и држао му "крагну" док нису дотрчала два младића из комшилука, којa су 47-годишњег Стивeна Гилеспија предала полицији.

"Стегао сам га свом снагом око врата. Широм је отворио очи, поцрвенео и остао без даха и у једном тренутку сам се уплашио да га не удавим. Верујем да је научио лекцију", рекао је Михалски.

Наиме, Гилеспи, зависник од дроге и "познаник" полиције, "жилавог" Казимира, бившег главног библиотекара цркве у Оксфордширу, упознао је управо у цркви. Након краћег "дружења" после мисе, 54 године млађи Стивен се понудио да му поправи на кући кров који је цурео.

Затим су аутобусом заједно отишли до Казимировог дома у Самертауну. 

Међутим, уместо да се бави кровом, Гилеспи је ухваћен како се бави Казимировим новчаником.

Док га је осуђивао на три године због крађе, Марк Оклтон, судија Оксфордског крунског суда му је рекао: "Загризли сте залогај који нисте могли да сажваћете".

"Мислио је да сам лака мета, али се преварио. Он је сецикеса и слабић", рекао је очигледно веома витални старац.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи