Прокоцкао и ћерку

Страствени коцкар из Западног Бенгала у Индији толико је изгубио контролу над собом да је на крају и своју шеснаестогодишњу ћерку заложио на покеру. Девојчицу су његови суграђани сутрадан на силу вратили кући, а њега истерали из села.

„Махабхарата" скоро да се пресликала на живот, пишу индијски листови, само што коцкар из Нархате, села у Индији, није попут Јудистира из чувеног епа заложио жену на коцки, већ 16-годишњу ћерку.

Овај несвакидашњи догађај одиграо се прошле среде у селу Сатгарија на истоку земље.

Исмаил Шеик, описан као мушкарац у касним тридесетим из Нархате, 10 километара од Малде, након што је добио плату, отишао је у суседно место Сатгарија да се карта.

„Током ноћи је изгубио све што је имао код себе, новац, ручни сат, бицикл, а онда је остао дужан и 20.000 рупија", препричава његов отац Наимудин.

Забринута ћерка, иначе ученица средње школе, више није могла да седи „скршетних руку" и размишља где јој је отац, који, осим са коцком, има проблема и са алкохолом.

„Није се враћао кући, па сам кренула да га тражим. Затекла са га у једној кући где је партија покера била у току", препричава тинејџерка ту сулуду ноћ.

Исмаилу, очајном и „неразумном", како у тим ситуацијама обично бива, долазак ћерке је легао као „кец на десет" - у тренутку је смислио начин како да измири дуг - понудио је извесном Мустафи из суседног села Султанпур своје 16-годишње дете уместо новца.

„Шокирала сам се када ме је отац предао Мустафи. Опирала сам се колико сам могла, али ме нико није слушао", изјавила је девојчица индијском „Телеграфу".

На крају ју је Мустафа буквално однео из куће, али не и повредио.

„Рођена ћерка је плакала и молила га за помоћ, а он ју је 'продао'. Снаја Сакила и ја смо и уздуж и попреко претражили цео крај те ноћи. Стигли смо 'на крај приче', само да сазнамо шта се десило", са неверицом прича Наимудин, који чин свог сина назива нељудским и варварским.

Избавили је суграђани

Сведоци су одмах обавестили остатак села и „панчајат" - сеоски „савет стараца".

Листови даље наводе да је група сељана сутрадан кренула у Султанпур да покуша да врати девојчицу. Мустафу су нашли у Султанганџу, два километра даље. Када су га упитали за њу, „правио се луд". Тек после „физичког убеђивања" одвео их је до куће у којој је оставио Исмаилову ћерку.

Члан „панчајата" Саидур Рахама каже да је Исмаил „познати коцкар", али да је овога пута прешао све границе, због чега је избачен из села.

Бишан Чоудури, други члан „панчајата", објашњава зашто се нико није обратио полицији. „Која је сврха? Неколико пута смо се жалили због коцкарске 'грознице' у нашем крају, али ништа није предузето. Многи мушкарци су изгубили све због овог порока."

Сатјаџит Банерџи, полицијски наредник из Малде, каже да су чули за инцидент, али пошто нико није поднео пријаву, нема разлога да реагују. „Ако је буде, полиција ће предузети законске кораке."

Иначе, коцкање је забрањено у Индији, али на хиљаде илегалних играоница ради, привлачећи сиромашне сељаке који се надају брзој заради.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара