Мегајахта за богаташице

Луксузне приватне јахте осмишљавају се да би се угодило мушкарцима, а приликом њиховог дизајнирања уопште се не размишља да би можда и нека жена са дебљим новчаником могла да је купи, каже дизајнерка Лидија Берсани. Имајући то на уму, креирала је прву мегајахту за богаташице.

Мегајахта за богаташице Мегајахта за богаташице

Бела јахта биће 80 метара дугачка, а унутрашњост и спољашњост биће украшени кристалима, златом, крзном и цветним аранжманима. Зваће се "La Belle", односно „Лепотица“. 

Дизајн јахте комбинује заобљене ивице и линије, цветне аранжмане, простране стаклене површине, велике позлаћене мозаике, лустере од „сваровски“ кристала.

На многим местима коришћене су разне врсте драгуља и оникса. Намештај је ручно прављен од разних племенитих врста дрвета.

„Приметно је да је јахта осмишљена у изразитом Берсани стилу – романтична је и топла. Бела и златна боја су доминантне. Унутрашњост је богато украшена елементима који обезбеђују пре свега комфор“, каже дизајнерка Лидија.

Са шест луксузно опремљених спаваћих соба, јахта је намењена за 12 особа. Главна спаваћа соба налази се на другој палуби и изузетно је опремљена.

Огроман, округао кревет са балдахинима заузма централно место. Осим тога, власница ће у својој спаваћој соби имати приватну терасу, дебеле завесе, златне украсе и цветне тепихе.

Поред још пет спаваћих соба, гости могу да уживају у спа-просторији са базеном за хидромасажу, сауном, хамамом и базеном са хладном водом. Јахта има и мању просторију за вежбу са приступом спољном џакузију.

Постоји и библиотека са камином, салон за лепоту, дискотека, биоскоп и неколико барова.

Свака од пет палуба има спољни део за опуштање и сунчање. Све су повезане лифтом и степеништима. Наравно, на горњој палуби постоји и место за слетање хеликоптера.

Кад је реч о цени, Берсанијева је рекла да, нажалост, још није познато колико ће коштати.

„Идеја је да се направи изузетно луксузна јахта са златним украсима, 'сваровски кристалима', драгим камењем и другим скупоценим материјалима. Сигурна сам да неће бити јефтина“, истакла је дизајнерка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво