Змија са ногом и канџом

На југоистоку Кине се појавила змија која је имала једну ногу и канџу на њеном крају. Научници сада проучавају узроке ове необичне мутације.

Шездесетестогодишња Кинескиња Дуан Квионгксиу престравила се када је на зиду своје спаваће собе усред ноћи открила змију с једном ногом која је завршавала правом канџом.

"Пробудила сам се и зачула чудан звук гребања. Упалила сам светло и угледала змију како се креће зидом уз помоћ канџе", рекла је Дуан.

Госпођа из Суининга на југоистоку Кине каже да се толико престравила да је скочила из кревета и рептила усмртила ударцима ципелом. Затим ју је ставила у флашу са алкохолом.

Змија је дуга око пола метра, дебела као прст на руци и тренутно се налази на Универзитету у Нанчангу где је проучавају научници.

Стручњак за змије Лонг Шуаи каже да је "узорак невероватан" и истиче да узроци те необичне мутације неће бити познати све док се не доврши обдукција.

У свету змија уобичајена је мутација којом се рађају примерци са две главе, али такви рептили имају веома мале шансе да преживе у природи, посебно што се главе међусобно нападају.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво