Државничка добродошлица леопардима

Руски премијер Владимир Путин дочекао је прва два леопарда пристигла у нови центар за узгој у предграђу Сочија. Очекује се и допремање женки из Ирана, како би се размножиле животиње које су крајем прошлог века скоро потпуно истребљене са подручја Кавказа.

Посета руског премијера Владимира Путина Сочију, где ће се 2014. године одржати Зимске олимпијске игре, изазвала је велики публицитет, не без разлога.

Познат као велики љубитељ животиња, шеф руске владе пустио је у дивљину националног парка Сочи два леопарда мужјака - поклон председника Туркменистана.

Шеф руске владе је отворио кавез како би "велике мачке" могле да изађу, а онда узео мобилни телефон и позвао председника Туркменистана Гурбагулија Бердимухамедова.

"Управо гледамо Ваш поклон. Веома су елегантни, врло лепи", рекао је Путин, захваљујући се председнику Туркменистана.

Жеља премијера Путина јесте да се обнови та врста великих мачака, које су на подручју Кавказа истребљене почетком прошлог века због претераног улова.

Ускоро би у Сочи требало да стигну и две женке леопарда из Ирана, а план је да их за шест година буде између 30 и 50.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи