Старосна граница и за затвор

Управа једног тајванског затвора одбила је да прими осуђеника старог 96 година, уз образложење да нема средстава за бригу о толико старој особи.

За неке биоскопске пројекције постоје ограничења и деца могу ући искључиво у присуству родитеља. Међутим, на Тајвану, због година, једног деведесетшестогодишњег деку нису пустили у затвор!

Према наводима локалне штампе, управа затвора где је осуђеник био упућен одбила је да га прими, уз образложење да нема средстава за бригу о толико старој особи.

Сун Хсинминг, пензионисани административни службеник тајванске железнице, осуђен је на три месеца затвора због тога што је илегално боравио у просторији која припада његовој бившој фирми, чиме је постао најстарији осуђеник на Тајвану, пише дневник "Епл дејли" (Apple Daily).

Времешни осуђеник могао је да прође са новчаном казном, али је одлучио да служи затворску казну у знак протеста због неправде која му је, како сматра, почињена.

Међутим, управа затвора у Тајпеју, где је требало да буде затворен, вратила је осуђеника тужилаштву уз тврдњу да нема новца ни средстава за бригу о човеку његових година.

Сун ће на одслужење казне бити упућен у затворску болницу.

број коментара 0 Пошаљи коментар