„Крунисан” нови највиши човек на свету

Султан Косен име је новог највишег човека на планети, који је са 2,47 метара за читавих једанаест центиметара „прерастао” досадашњег рекордера, Кинеза Бао Сишуна.

„Кула од човека", Турчин Султан Косен, младић од скоро два и по метра, јуче је у Лондону од стране Гинисове књиге рекорда промовисан у највишег човека на планети, након што је његов главни ривал Украјинац Штадњик одбио да неко провери његову висину.

Косен, 26-годишњи момак из Мардина, градића на истоку Турске, висок је 2,47 метара, што значи да је за чак 11 центиметара надмашио досадашњег рекордера, Кинеза Бао Сишуна, који има "само" 2 метра и 36 центиметара.

Султан има и највеће шаке на планети, које су дуге 27,5 центиметара, и стопала од 36,5 центиметара, навели су представници Гинисове књиге рекорда током представљања на конференцији за штампу у британској престоници.

Говорећи о својој недавно стеченој популарности, Султан Косен је рекао да се нада да ће му она помоћи да оствари своје снове "да путује и види свет и да има ауто прилагођен његовој висини", али и "највећи сан" - да се ожени и да има децу.

"Ја тражим љубав. Стварно ми је тешко да нађем девојку. Никада нисам имао ниједну, обично су ме се плашиле... Надам се да ћу, сада када сам познат, имати прилику да упознам много девојака", отворио је новинарима душу Султан.

Повремени фармер, који не може да хода без штака, шаљиво каже да, осим гомиле проблема и потешкоћа (не може у куповину као нормални други, гардероба која је специјално кројена за њега није баш модерна, плафони су му ниски, сагиње се при проласку кроз било која врата, не може да уђе у аутомобил, итд), постоји и једна предност - може издалека да види људе који долазе!

"Код куће ме користе да мењам сијалице, качим завесе и слично", уз осмех прича млади Турчин. 

Висина Султана Косена је резултат тумора који је спречио да му се заустави лучење хормона раста.

Пошто му је тумор уклоњен прошле године, не очекује се да ће више расти.

Долазак у Велику Британију у организацији Гинисове књиге је уједно и његово прво напуштање турске територије у животу.

Према званичним подацима, Косен је један од само 10 потврђених случајева на свету у којима је људско биће прешло висинску границу од 2 метра и 44 центиметра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара