И у вечност својим аутомобилом

Последња жеља 90-годишњег Лонија Халовеја из Северне Каролине била је да буде сахрањен у свом вољеном "понтијаку каталини" из 1973. године. Рођаци, пријатељи и црква су му је испунили.

Салуда, село у америчкој држави Северној Каролини са нешто више од 600 становника, доспело је на насловне стране новина након што је један деведесетогодишњак по сопственој вољи сахрањен у свом старом аутомобилу, са 100 долара у џепу и оружјем у пртљажнику.

Наиме, последња жеља Лонија Халовеја била је да када умре, на вечни починак оде у свом вољеном "понтијаку каталини" из 1973. године.

Покојникова рођака Лејла Дан рекла је да није била изненађена необичним захтевом, јер је био "тип са стилом и карактером".

Како ред налаже, жеља му је испуњена.

"Ово је оно што је господин Халовеј тражио", рекао је пастор Рок Хил баптистичке цркве на крају службе на гробљу којој је присуствовао велики број мештана.

А онда су Лонијеви пријатељи и рођаци у пртљажник аутомобила ставили сво његово ловачко оружје, јер старац није желео да оно стигне у погрешне руке.

Дизалица Роднија Миника, којег је погребно предузеће контактирало још пре годину дана да би сазнало да ли хоће да помогне када дође "судњи дан", спустила је олдтајмер у огромну раку и то са Халовејeм на месту возача.

Миник каже да никада до сада није радио ништа слично и да може да се деси да се овај начин сахрањивања "запати" и људи почну да траже исто.

"Био је ово је дан који би сви требало да запамте. Отишао је у историју", рекла је на крају рођака Лејла Дан.

Лони, за којег пријатељи тврде да је увек био дарежљив, део земљишта које је поседовао је оставио цркви.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво