Читај ми!

Руски посланици траже организацију сопственог „Еуросонга“

„Глас Евроазије“ у најави? Руски посланици предложили су стварање сопствене верзије такмичења за најбољу песму после победе аустријског трансвестита Кончите Вурст у недељу на „Eуросонгу“, која је покренула лавину протеста у тој земљи, преноси агенција Бета.

Посланик Валериј Рачкин позвао је Русију да напусти конкурс „Песма Евровизије“ и организује паралелно такмичење које би се звало „Глас Евроазије“.

„Резултат последње 'Евровизије' била је кап која је прелила часу“, рекао је он у парламенту.

„Треба да напустимо то такмичење, не смемо више да трпимо то лудило“, додао је тај посланик, а пренела агенција Интерфакс.

„Њима се не свиђају наше девојке јер оне немају браде. Они не воле наше песме“, рекао је посланик „Праведне Русије“ Олег Нилов.

Руска православна црква оценила је да је победа трансвестита на „Еуросонгу“ „још један корак ка одбијању хришћанског идентитета европске културе“.

Стотине корисника интернета у Русији протестовало је због победе Кончите Вурст објављујући на Инстаграму фотографије на којима брију своје браде.

„Обриј и ти своју браду у знак протеста“, једна је од порука на друштвеним мрежама која је добила највише „лајкова“ руских корисника.

Поједини руски рок музичари и телевизијске звезде такође су се сликале са лицем прекривеним пеном за бријање, док су неки уметници ипак показали солидарност са аустријском певачицом.

Руски ЛГБТ активисти најавили су за 27. мај протестну шетњу брадатих жена и мушкараца у Москви.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво