Читај ми!

Aеромитинг или војна акција?

Један „миг-29“ који учествује у акцији украјинске владе на истоку земље изазвао је подругљиве коментаре на интернету јер се „из авиона“ види да је у питању акробатска летелица некадашњих „Соколова“.

Украјински војска појачава психолошки притисак на регионе захваћене антивладиним протестима, пише Раша тудеј (Russia Today).

Небом у источној Украјини одјекује хук хеликоптера и борбених авиона – ваздухопловство се фокусирало на градове Краматорск и Славјанск у бунтовном Доњецку.

Међутим, један „Миг-29“ који учествује у овој антитерористичкој операцији, како ју је назвала влада у Кијеву, много се разликује од свих осталих авиона.

Није ни чудо што „штрчи“ кад је обојен упадљивим жуто-плавим шарама бивше украјинске акрогрупе „Фалконс“ (Соколови).

Лако препознатљиви акробатски авион је покренуо спекулације на интернету о стању у украјинском ваздухопловству. На неким друштвеним мрежама су се појавили подругљиви коментари да су „једини оперативни“ украјински млазњаци заправо ови акробатски.  

Иначе, „Соколови“ су расформирани 2002. године након трагедије на Аеромитингу у Скнилову, у близини украјинског града Лвова, у којем је 77 људи, укључујући 28 деце изгубило живот.

После истраге, два пилота и неколико званичника је осуђено на казне и до 14 година затвора.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи