Реликвија безбедна од новог грипа

После консултација са лекарима и научницима, напуљски кардинал одлучио да, упркос новом грипу, верницима дозволи да целивају посуду са крвљу светог Ђенара. Кардинал Крешенцио Сепе верује у "моћ молитве и заштиту" од свеца заштитника Напуља.

Напуљски кардинал саопштио је да је у реду да верници љубе посуду у којој се чува крв светог Ђенара, упркос страховањима због ширења новог грипа.

На сајту напуљске надбискупије наводи се да ће кардинал Крешенцио Сепе дозволити верницима да пољубе посуду током годишње церемоније која ће бити одржана у катедрали, 19. септембра.

Кардинал је, како је саопштено, консултовао лекаре и научнике о евентуалној опасности када хиљаде људи љубе реликвију свеца који је страдао као мученик 305. године.

Сепе је навео да верује у "моћ молитве и заштиту" од свеца.

Поједини верници сматрају да, уколико крв пређе у течно стање током церемоније, то представља чудо које предвиђа добробит Наполитанаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи