Дочек за пса достојан председника

Једна млада кинеска богаташица не само што је платила највећу суму новца икада за једног пса, већ је организовала дочек за свог новог љубимца налик на оне који се приређују председницима или филмским звездама - њу и њеног тибетског мастифа на аеродрому је дочекало 30 луксузних "мерцедеса" и два џипа.

Богаташица са севера Кине купила је пса за четири милиона јуана (402.000 евра) и наручила 30 луксузних лимузина да дочекају њу и њеног љубимца на аеродрому у Сијану, главном граду провинције Шанси, пише локална штампа.

Конвој од 30 црних "мерцедеса", предвођен са два сребрна џипа, довезао се у среду на аеродром да покупи младу жену и њеног тибетског мастифа, који су долетели из провинције Ћингај, на северозападу Кине, где је 18-месечна животиња купљена.

На фотографијама са догађаја се може видети и велика група љубитеља паса која држи дугачку црвену траку на којој су исписане речи добродошлице скупоценом псу, чије име је "Чанг Јианг бр. 2", што значи "дуга река" (Чанг Јианг је и други кинески назив за реку Јангцекјанг).

Милионерка, која се представила само презименом Ванг, рекла је да су она и њен пријатељ дуго покушавали да пронађу савршеног пунокрвног тибетанског мастифа.

"Злато има своју цену, али не и овај тибетски мастиф", изјавила је млада жена новинарима.

Ричард Гардинер, председник британског Клуба тибетских мастифа каже да се штенци ове расе на западу продају по цени између 960 и 1.400 евра.

Прилично су ретки и веома се цене од стране номадских народа у Централној Азији због својих чуварских способности. Раса је стара преко 3.000 година и њени примерци су традиционално коришћени за чување будистичких храмова на Тибету.

Ово је дефинитивно нови рекорд по питању суме која је издвојена за једног пса, пишу страни медији. Претходни је држала породица са Флориде која је платила 155.000 долара за клонирање њиховог угинулог лабрадора Ланселота Енкора.

Иначе, брзи раст кинеске економије повећао је број богаташа у овој азијској земљи.

Према истраживању часописа "Хурун рипорт", у априлу је у Кини регистровано 825.000 милионера чије богатство прелази 10 милиона јуана (милион евра) и који представљају 0,06 одсто становништва.

Велика већина њих је изјавила да светска економска криза нема никакав утицај на њихов начин живота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи