Погрешно паркирала пса

Умиљати аустралијски овчар Курли, остављен везан за ограду испред супермаркета у аустралијском граду Дарвину, окарактерисан је од стране саобраћајних инспектора "као непрописно паркирано возило", па је, сходно томе, власници написана казна!

У граду Дарвину, у аустралијској Северној територији, саобраћајни инспектори су написали псу казну за погрешно паркирање!

Наиме, пас расе аустралијски овчар био је везан за ограду испред "Репид крик" маркета, док је његова власница била у куповини.

Реј Мекавој (48), један од сведока каже да није могао да верује својим очима.

"Видео сам када су једна старија госпођа и њен верни пас стигли пред продавницу. Госпођа га је везала за ограду, оставила му чинију са водом, а затим ушла", препричава Мекавој.

"А онда су псу пришла двојица саобраћајних инспектора, нешто попричала, и на моје запрепашћење, један од њих је исписао казну и залепио је на поводац."

Мекавој тврди да се ради о путу који се ретко користи и да је пас лежао у хладовини и није чак ни лајао.

"Био је то најмирнији овчар којег сам икада у животу видео. Кажњавање пса је изазвало негодовање пролазника".

Последње што је овај сведок видео је госпођа која жури за инспекторима.

Грент Фентон, представник за штампу округа рекао је да је све урађено по закону, јер жена није имала право да остави љубимца самог на улици и да казна има едукативни карактер.

"Не можете везати пса и оставити га. Његова власница ће морати да плати казну", изричит је Фентон.

Мерилин Фенели (60), власница пса, иначе професорка уметности, изјавила је касније локалном листу "Нордерн територи њуз" да није ни знала да је њен пас Курли годинама био "незаконито паркиран испред продавнице".

"Годинама га остављам на истом месту испред маркета. Он је толико умиљат и никада га не бих оставила да је тип пса који би напао, рецимо, децу. Никада нисам чула за овај закон", рекла је госпођа Фенели листу чији је чланак о апсурдном кажњавању Курлија заинтересовао читаву земљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво