Нос вредан пет милиона фунти

Водећа британска компанија за производњу сирева осигурала је најважнији "алат" у фирми - нос свог јединог дегустатора - на 5 милиона фунти, што је обично привилегија познатих личности.

Најџел Пули, 63-годишњи Британац из Сомерсета ради као дегустатор сирева на "Вајк фармс" и сваке године одабере више од 12.000 тона сира врсте "чедар" својим стручним чулом мириса.

Због тога је нос господина Пулија осигуран код лондонског "Лојда" на пет милиона фунти - што је полиса обично "резервисана" за делове тела великих звезда.

Захваљујући његовом осетљивом носу којим одабира само најквалитетније сиреве, компанија "Вајк фармс", за коју ради пуних 12 година, заради близу милион фунти недељно.

Лепо је бити тако високо цењен, признаје 63-годишњи Најџел, једини дегустатор компаније.

"Да мене којим случајем нема, имали би проблем да обезбеде квалитет производње. Ја сам једини који то ради, тако да су морали да се осигурају и покрију се у случају да ме 'изгубе'", истакао је Најџел у изјави за лондонски "Телеграф".

"Волим то што радим, то је само део мог посла, јер сам такође задужен и за здравље и безбедност тако да не проводом дане само једући сиреве", додао је Пули.

Иначе, "Вајк фармс" су у власништву породице Клоутир и производе сиреве од 1902. године

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво