Диктатори у кампањи против сиде

У оквиру кампање против сиде пред 1. децембар, светски дан борбе против сиде, рекламна агенција из Хамбурга је израдила спот и плакате на којима опаку болест представљају Хитлер, Садам и Стаљин. Идеја се није допала британским организацијама, јер ће "оболели бити повезивани са ликовима, а не сама болест".

У најновијем немачком рекламном споту за борбу против сиде који траје 30 секунди и може се пронаћи на Интернету, пар води љубав у мрачној соби, а лице мушкарца се не види.

У последњем сегменту спота он подиже главу и открива лице... Адолфа Хитлера у крупном плану, а затим се појављује слоган кампање "Сида је масовни убица. Заштитите се".

Рекламна агенција "Дас комите" из Хамбурга припремила je и три плаката на којима су, осим Хитлера, Стаљин и Садам Хусеин у љубавним позама са разголићеним женама.

Кампања је организована у сарадњи са групом "Регенбоген е.В.", која се залаже за ширење свесности и обавештености о сиди.

"Питали смо се који лик бисмо могли да дамо вирусу, а то није могло да буде лепо лице", казао је креативни директор агенције, Дирк Силц.

Немачка агенција наводи да је реклама снимљена како би се "људи протресли, проблем сиде вратио у први план и преокренуо тренд сексуалних односа без заштите" пред светски дан борбе против сиде, 1. децембра.

Реклама ће бити приказана наредне седмице на немачкој телевизији.

Међутим, британске организације за борбу против сиде оцениле су да би реклама могла да доведе до тога да се оболели, а не сама болест, повезују са Хитлером.

"Сваки четврти оболели у Британији не зна да је болестан, па све што би могло да их обесхрабри није од помоћи", казала је "Би-Би-Си њузу" Вики Шерд из организације "Теренс Хигинс траст".

"Опасна ствар код рекламе је то што у њој нема пратеће поруке којом се људи подстичу да буду безбедни и користе кондоме", објаснила је.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара