Ходао 30 километара по срчи

Нови светски рекордер у ходању по сломљеном стаклу је Најџел Џардин, тренер из Лидса, који је чак 27 и по сати „шетао” у круг по „оштрој” стази.

Најџел Џардин, 56-годишњак из Лидса, оборио је светски рекорд прешавши 30 километара по комадићима поломљеног стакла, постављених по осмоугаоној стази у сали ресторана „Багича" у његовом родном Хорсворту.

Овај спортски тренер и мотивациони експерт се на тај подвиг одлучио у корист добротворне организације „Акција за децу" (Action For Children).

Џардин је прелазио просечно по 1.060 метара по сату, док је претходни рекорд био 960 метара. На крају је за 27 сати и 30 минута прешао 30 километара.

Након сваких сат времена нови рекордер је имао право на пет минута паузе - да попије нешто, иде у тоалет или да се мало испружи.

„Навикао сам да ходам по стаклу, али мислим да гости ресторана нису навикли да гледају некога ко то ради док једу", рекао је Џардин након свог подвига.

Најџел је изјавио да је то његова подршка удружењу „Акција за децу" са којом осећа велику повезаност, јер је и сам као дете био психички и физички злостављан, и код куће и у школи.

„Сваки корак био је одговор на злостављање", рекао је Најџел који је ходање по стаклу упоредио са дечијом реакцијом на злостављање - корачате пажљиво, избегава се бол, не желите да се повредите.

Власница ресторана „Багича" Хена Катун каже да је Најџел редовна муштерија за коју су знали да ради такве ствари, попут ходања по стаклу или ватри, и да су срећни што су са пуним поверењем учествовали у обарању рекорда.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи