Читај ми!

Како је Хитлер замишљао савршену мајку?

Да би aријевска раса постала супериорна, Трећи рајх је оформио „школе за будуће младе“ које су имале за циљ да створе савршене жене за присталице Адолфа Хитлера. Пронађени документи показују да су полазнице морале да стекну „посебно знање у вези са расом и генетиком“, као и да подижу децу која верују не у Бога или Исуса, већ у Фирера!

Мрачна листа правила за све будуће жене нациста у Трећем рајху недавно је откривена, а неколико „школа за будуће младе“ било је отворено са циљем да створе савршене жене за присталице Адолфа Хитлера, пише Дејли мејл.

Правила су налагала да младе жене морају да буду научене да перу, кувају, брину о деци, одржавају дом пре него што би могле да се удају за мушкарце који су руководили концентрационим логорима и управљали освојеним земљама „челичном песницом“.

Жене су такође учене социјалном понашању попут одржавања конверзације на коктел забавама и подизању деце која верују не у Бога или Исуса, већ у Хитлера!

Ове школе осмислили су Гетруда Клинк, која је била задужена за ове школе, и Хајнрих Химлер, који је предводио Eс-Ес (SS) јединице.

Химлер је био опседнут супериорношћу aријевске расе над свим другим расама и била му је потребна „јака породица која би створила чисту нацију“. Он је потписао документ 1936. године, који је од свих будућих жена припадника Eс-Ес јединица захтевао да учествују у овим специјалним курсевима.

Не само да су оне морале да науче како да буду „добре жене“, већ су морале и да стекну „посебно знање у вези са расом и генетиком“. У случају да ово нису могле да остваре, није им било дозвољено да ступе у брак.

Пронађени документи показују и како је гледано на те жене - изнад свега, оне су биле „машине за размножавање и одржаваоци расе“ према језику школа.

Клинкова је такође била жена са највећим чином у историји Трећег рајха и била је невероватно привржена свим идејама које је пропагирао Адолф Хитлер.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво