Читај ми!

Затворено уточиште од смака света!

Француске власти забраниле су приступ планини Пик де Бигараш, за коју се верује да скрива свемирске бродове који ће спасти људе када дође смак света 21. децембра. Ова одлука је донета како би се спречила навала фанатика, радозналаца и медијских екипа.

Са приближавањем 21. децембра када ће, наводно, по мајанском пророчанству наступити смак света, све ће бити више оних који ће покушати да се на време склоне на једно од неколико места на планети за које следбеници Њу ејџ (Ново доба) теорије верују да ће бити поштеђена од свеопштег уништења.

То је случај са планином Пик де Бигараш на југозападу Француске, испод које се, наводно, налазе свемирски бродови који ће спасти људе који се у тренутку смака света нађу на том месту.

Међутим, француске власти су одлучиле да забране приступ планини, разбивши тако наде о спасењу многих поклоника теорије о крају света.

Како преноси АФП, Ерик Фреслинар, представник за ту област, рекао је да је блокирао приступ планини из безбедносних разлога, како би се избегла навала Њу ејџ фанатика, радозналаца и медијских екипа.

Фреслинар је најавио и размештање око 100 полицајаца и ватрогасаца око села Бигараш у подножју планине, како би спречио да село буде преплављено фанатицима.

„Очекујемо долазак визионара, људи који верују у крај света, али у ограниченом броју", рекао је Фреслинар на конференцији за штампу у оближњем граду Каркасону.

Већ неколико година, широм света су се пласирале информације да ће смак света наступити 21. децембра по пророчанству и календару древног народа Маја.

Прошлог месеца, међутим, удружење Маја из Гватемале поручило је да смака света неће бити и да ће 21. децембра само започети један нови циклус, који ће донети промене у личном и породичном животу људи као и у животу целе заједнице, како би се успоставила хармонија и равнотежа између људи и природе.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво