Читај ми!

Не мари за законе природе

Да није снимљено тешко да би ико поверовао – у националном парку у Уганди, једна лавица усвојила је младунче антилопе, што је стручњаке прилично збунило.

Природа је до детаља организовала ланац исхране. Међутим, понекад се и у савршеном систему догоди грешка, па ловац и плен постану најбољи пријатељи.

Запослени у Националном парку „Краљица Елизабета" у Уганди нису могли да поверују када су видели невероватну сцену – лавицу која брине о младунчету антилопе-импале.

Према њиховим речима, призор је био невероватан и права је срећа што га је фотограф Андре де Визер забележио фото-апаратом.

Лавица је претходно уловила младунчетову мајку, раскомадала је и појела, да би након тога пришла малој престрашеној антилопи и почела да се игра са њом.

Сви су били убеђени да ће убити младунче. Међутим, лавица је према њему почела да се односи заштитнички, готово мајчински и није дозвољавала никоме да му се приближи.

Затим је одлучила да премести свог новог пријатеља у заклон, готово исто као што би то урадила са својим младунцима, што је деловало застрашујуће.

Према наводима чувара националног парка, лавица се неколико сати бринула о младој антилопи, а пред зору је управа одлучила да је успава и узме јој младунче.

Малој импали су пружили потребну негу, а затим је сместили на много безбеднији простор.

Научници не могу да објасне овај феномен, али се слажу да је лавица дефинитивно пољуљала неке од основних закона природе.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво