Читај ми!

Кад Бенедето погледа Београд

Како изгледа главни град Србије гледан очима Италијана са швајцарским џепом? Спот Бена Колорблајнда открива ту тајну, али и, како овај београдски зет каже, „динамичност, лепоту и живот који тече у Београду“.

Гледан очима једног Италијана Београд изгледа сасвим другачије него његовим становницима који са њим дишу целог живота.

Аутор интересантног спота о Београду Бенедето Тосканели има 37 година, инжењер је телекомуникација, а 1998. године боравио је због посла у Београду, упознао Јованку и постао београдски зет. Живот их даље води у Шпанију, Турску, Бразил, па поново у Италију.

Спот је потписао као Бен Колорблајнд, Бен зато што је то скраћеница од његовог имена, а Колорблајнд због тога што је далтониста, па су боје у његовим филмовима са већим контрастом и густином.

Према Тосканелијевим речима, видео је настао из жеље да забележи динамичност, лепоту и живот који тече у Београду.

„Мислим да је за продукцију било потребно пола сата... али Јованка каже да сам га радио бар 10 дана, а Јованка је увек у праву", шаљиво је рекао Бенедето.

Када је на Радио-телевизији Србије први пут емитован спот о Београду, ведром Италијану прво су се јавиле свастике које су му честитале, али и други пријатељи.

„Због Јованке сигурно волим Београд. Верујем да једно место чине пре свега људи које волимо", навео је аутор спота додајући да српску престоницу воли у целини због његове способности да се препороди и избави из свих потешкоћа.

„Волим Београд због тешкоћа са којима се Београђани свакодневно суочавају и са којима су се суочавали у прошлости. Волим Београђане због њихове способности да живе и уживају у садашњости. И због рутине... која не постоји", ракао је Бенедето.

Београд има много занимљивих прича каже Бенедето, па ни неки већи пројекат, можда и филм, није искључен.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво