Читај ми!

Продата најскупља кућа на Беверли Хилсу

Творац „Мајнкрафта“, Маркус Персон, издвојио је 70 милиона долара за 2.100 квадрата пространу вилу на Беверли Хилсу. Један од заинтересованих за кућу био је и познати репер и музички продуцент Џеј-Зи.

Маркус Персон, познатији као Ноч, продао је „Моџанг“ (и права на видео-игру Мајнкрафт) „Мајкрософту“ за 2,5 милијарди долара. Сада је одлучио да живи у складу са тим, па је купио најскупљу вилу на Беверли Хилсу.

За 70 милиона долара Персон ће добити вотка и текила барове, собу са слаткишима, биоскопску салу са 18 места, луксузну кухињу, 5,5 метара дугачак сто за ручавање од оникса за који могу да стану 24 особе.

Три ХД екрана са 2,3 метра дугачком дијагоналом који омогућавају панорамски поглед на Лос Анђелес са крова куће на доњем нивоу. Прелеп инфинити полукружни базен, реплику мотоцикла Џејмса Дина и хромирани митраљез.

Осим свега наведеног, кућа има осам спаваћих соба и 15 купатила опремљених са „тото неорест“ тоалетима, који коштају 5.600 долара сваки.

Треба напоменути да је кућу на овом имању 2012. године купио Брус Маковски за 12,65 милиона долара, и да је тада имала „само“ 650 квадрата.

Отада је започео радове на преуређивању и проширењу, који су трајали годину и по дана и резултирали јучерашњом продајом имања и виле за невероватну суму.

Један од заинтересованих потенцијалних купаца био је и познати репер и продуцент Џеј-Зи, али их је 35-годишњи Швеђанин предухитрио. Продаја је закључена након што је кућа била тек шест дана на тржишту некретнина.