Читај ми!

Дијета злата вредна!

Како би се изборили са све већим проблемом гојазности код становништва, власти Дубаија смислиле су оригиналан начин да мотивишу људе. За сваки килограм који смршају, грађани ће добити по грам злата.

Власти у Дубаију награђиваће златом грађане који успеју да смршају, пишу локални листови, истичући да је ова одлука донета у складу са недавно покренутом кампањом борбе против гојазности.

„Ваша тежина је злата вредна“, гласи слоган кампање којом се дисциплинованим грађанима обећава да ће добити по грам злата за сваки изгубљени килограм, под условод да до 16. августа смршају минимум два килограма.

Иницијатива се поклапа са месецом Рамазана, најважнијим исламским празником током којег верници свакодневно посте од изласка до заласка сунца.

Многи се, међутим, током ноћи препуштају задовољствима добре и јаке хране, упркос упозорењима да би то могло да нашкоди њиховом здрављу.

Три особе које буду изгубиле највише килограма током кампање добиће свака по златник вредан 20.000 дирхама (5.449 долара), док ће остали "губиташи" поделити златнике у укупној вредности од 200.000 дирхама.

Учесници ће морати да користе ваге постављене на јавним местима и да се обавежу да неће посезати за нездравим методама мршављења. Уколико буду желели, моћи ће да добију савете нутрициониста.

Више земаља Перијског залива покушава да смањи проценат гојазних међу становништвом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара