Читај ми!

Спасавају Теслину кулу

Како би спречили потпуно уништење Теслине куле, то јест продају земљишта на којем се налази и изградњу трговинског комплекса, група америчких ентузијаста покренула је операцију на интернету. У оквиру кампање "Let's Build a Goddamn Tesla Museum" прикупљено је готово 400.000 долара, што је мање од половине неопходне суме.

Забринута због чињенице да се земљиште са Теслином кулом нашло на тржишту некретнина и жеље једног потенцијалног купца да га користи у комерцијалне сврхе, група ентузијаста путем сајта The Oatmeal покренула је операцију "Let's Build a Goddamn Tesla Museum".

Кампања је привукла многе и само путем добровољних донација преко интернета током августа сакупљено је готово 400.000 долара.

Иако је на сајту назначено да је сума од 850.000 долара циљ операције која се завршава 29. септембра у поноћ, за куповину земљишта у Шорхему неопходно је 1,7 милиона долара.

Будући да је још један купац заинтересован, али не и за причу о чувеном научнику и проналазачу, већ трговински комплекс, америчка савезна држава Њујорк обећала је да ће издвојити 850.000 долара.

Сан чланова непрофитне организације која је покренула акцију прикупљања новца јесте да се земљиште откупи, Кула реновира, а затим сагради и музеј посвећен великом научнику 20. века.

За све то биће потребно још много новца, али је сада горуће питање откупити имање и заштитити га тако што ће бити трајно претворено у историјско добро.

После 15 година напора, то би био први корак на сигурном путу да Тесла добије музеј који заслужује.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво