Читај ми!

"Ellezero" више није тајна

Прве слике новог „Фијатовог“ чеда из Крагујевца процуреле су недавно у јавност, иако ће "Ellezero" премијеру имати тек у марту идуће године, на Женевском салону.

Мада је нови „фиат" из Крагујевца био строго чувана пословна тајна, прве слике модела, тренутно познатог као "Ellezero" (Л-зеро), ипак су се појавиле у јавности.

"Ellezero", који представља замену за „фиат идеу" и „ланчу мусу", своју премијеру ће имати на Женевском салону аутомобила, од 8. до 18. марта 2012. године, док се тржишни старт очекује у мају.

Дугачак је 4,2 метра, са пет места за седење, али ће се радити и продужена верзија са седам седишта.

У понуди ће бити са двоцилиндричним TwinAir Turbo бензинским мотором, снаге 85 коњских снага, и 16V Multijet II турбо-дизел мотором од 1.300 кубика, са 95 коња.

Могућа је и теренска варијанта са робуснијим екстеријером.

Производиће се у серији од 200.000 комада, и то као „Фиат", „Ланча", или „Крајслер", што значи да ће се продавати и преко океана.

„Фиат" планира да до 2015. године са „Крајслером" достигне годишњи ниво производње од 4,2 милиона возила и да дуплира профит.

"Ellezero", нажалост, неће бити национални аутомобил, јер ће се производња „пунта" обновити, и то годишње од 10 до 30 хиљада аутомобила, у зависности од потражње.

У фабрици „Фиат аутомобили Србија" кажу да је рано говорити о цени и условима продаје.

Његова цена могла би да буде између 13.500 и 20.000 евра, па ће се зато чак 97 одсто ових аутомобила извозити.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво