Пронађена Химлерова окултна „Вештичја библиотека“

Више од 13.000 књига пронађено је у оквиру окултне библиотеке близу Прага, коју је оформио Хајнрих Химлер, шеф СС јединица.

Један од најутицајнијих нацистичких чиновника био је опседнут окултизмом и мистицизмом, верујући да се у неким од тих списа и књига налази кључ за аријевску доминацију светом.

Књиге су пронађене у депоу чешке Националне библиотеке, близу Прага. У поменути простор нико није ушао још од педесетих година прошлог века.

Химлер је 1935. године оформио "H-Sonderauftrag", од чега је „Х“ означавало „хексе" - немачку реч за вештицу.

Већина књига у такозваној „Вештичјој библиотеци“ била је посвећена прогонима вештица у средњовековној Немачкој и германским митовима.

Осим тога, Химлер је проучавајући ове списе сазнао и да је један од његових предака спаљен на ломачи због окултизма.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 24. мар 2016, 09:25) - anonymous [нерегистровани]

paradoks

Dobra im je ta Nacionalna biblioteka,kad 50 godina niko nije usao u jedan deo zgrade...Vidi se da su radnici "radni" i "marljivi"!

(четвртак, 24. мар 2016, 07:31) - Мирослав. Краг. [нерегистровани]

Јесу ли то људи или неки вампири

Тек завршетком Другог рата се открило много тога негативног код немачког руководства, поставља се питање, колико је ту било нормалних људи, колико је тајни још сакривено. Који мозак може свесно да годинама води у гасне коморе милионе људи и деце и да то правда неким вишим интересима.
Бојим се Немачка и сателити, нису изгубили Други рат, изгубили су велику битку, гадно платили али брзо се повратили у свет модерних држава и сад је најјача у Европи и шире... питањње је ко је ту изгубио... слаби и мали, као увек.

(четвртак, 24. мар 2016, 00:40) - anonymous [нерегистровани]

Himler

Takav bednik se retko radja. Terao je druge u smrt i bio nemilosrdan. Njegovi sledbenici su nesto najokrutnije ikad zamisljeno. A sam je bio kukavica koja se krila.