Не мари за законе природе

Да није снимљено тешко да би ико поверовао – у националном парку у Уганди, једна лавица усвојила је младунче антилопе, што је стручњаке прилично збунило.

Природа је до детаља организовала ланац исхране. Међутим, понекад се и у савршеном систему догоди грешка, па ловац и плен постану најбољи пријатељи.

Запослени у Националном парку „Краљица Елизабета" у Уганди нису могли да поверују када су видели невероватну сцену – лавицу која брине о младунчету антилопе-импале.

Према њиховим речима, призор је био невероватан и права је срећа што га је фотограф Андре де Визер забележио фото-апаратом.

Лавица је претходно уловила младунчетову мајку, раскомадала је и појела, да би након тога пришла малој престрашеној антилопи и почела да се игра са њом.

Сви су били убеђени да ће убити младунче. Међутим, лавица је према њему почела да се односи заштитнички, готово мајчински и није дозвољавала никоме да му се приближи.

Затим је одлучила да премести свог новог пријатеља у заклон, готово исто као што би то урадила са својим младунцима, што је деловало застрашујуће.

Према наводима чувара националног парка, лавица се неколико сати бринула о младој антилопи, а пред зору је управа одлучила да је успава и узме јој младунче.

Малој импали су пружили потребну негу, а затим је сместили на много безбеднији простор.

Научници не могу да објасне овај феномен, али се слажу да је лавица дефинитивно пољуљала неке од основних закона природе.

број коментара 42 Пошаљи коментар
(среда, 10. окт 2012, 07:33) - anonymous [нерегистровани]

Plodnost

Ovo se dogadja kod zenki koje ne mogu zatrudniti.

(среда, 10. окт 2012, 00:45) - anonimna [нерегистровани]

sitos

Ama bre sita je od mame mladunceta inace da je ostalo kad maca ogladni uf izem ti materinstvo i cuvanje,fenomen, pa to je videno vec odavno,zakon prirode je jaci prazan zeludac ne bira,,,al ajd da nesto novo gledamo,,,,,,,,,,,bre,bre,bre

(уторак, 09. окт 2012, 23:50) - anonymous [нерегистровани]

Nikola

Pa vidite da je ranjen, a znate kako se kaze na ranjenog lava i zec kidise. A i na ovoj poslednjoj slici ga je stavio u usta, a sad ili ga nosi bzv.ili ga nosi za veceru, to ne znamo...

(уторак, 09. окт 2012, 23:41) - anonymous [нерегистровани]

Budizam

Ovo je dokaz o reinkarnaciji čoveka, ovo zapravo nije lavica.

(уторак, 09. окт 2012, 22:55) - anonymous [нерегистровани]

Mnogo se nagledali "Opstanaka"

Opstanak i prezivljavanje su pojmovi koji su podosta dobro lobirani vec decenijama u naucnim krugovima da bi iko mogao da tvrdi da su nasa danasnja poimanja o zivom svetu ista vredna. Sve je to danas basna. Prosto, kapitalisticki sistem je hteo da dokaze da je klanje medju ljudima prirodno i sto je najgore dobro. Svako jede koga moze, pa tako i ljudi, zar ne? Za tvoj cilj svako je zrtveni jarac i nemas razloga da imas milosti. Prirodni zakoni, zar ne? Dokle cemo tako, videcemo. Zivotinje jedu kada su gladne a ne kada hoce da kupe najniviji model Audija. Primera o saradnji medju zivotinjama je toliko da me sramota onih koji se zovu naucnicima a cude se tome. Priroda nije zasnovana ni na cijem vecitom opstajanju. No svasta se verovalo u nauci odvajkada. Ne vredi trositi reci.

(уторак, 09. окт 2012, 22:48) - anonymous [нерегистровани]

Фрижидер

Сигурно јој се покварио фрижидер па чека овако, природним путем да сачува свежину свакодневних намирница. Природа јесте чудо. Сналажљива животиња.

(уторак, 09. окт 2012, 22:47) - anonymous [нерегистровани]

asd

ceka da poraste, pa ce i nju pojesti

(уторак, 09. окт 2012, 22:03) - anonymous [нерегистровани]

Ozbiljno

Ozbiljno Pitanje! Dali je ovo Mladunče Antilope ili
Srne? Unapred hvala na odgovoru.

(уторак, 09. окт 2012, 21:26) - anonymous [нерегистровани]

Njam njam

To ti isto kao kad biste ostavili kozu da cuva kupus i sta ce biti na karju...

(уторак, 09. окт 2012, 17:23) - ;-) [нерегистровани]

re: Majcinski instinkt

Dobro je da na lava nije naletila jer on na njoj ne bi ispoljavao mačinski instikt, neko mačiji ili? Ko zna, možda je i on ponosan i paradira.