Цигарета непријатељ лепоте

Слика заносне лепотице која пуши у стварности је нажалост кратког века и далеко од асоцијације на елеганцију, упозоравају стручњаци. Дувански дим веома брзо нарушава здравље, али и изглед зуба и коже.

Чини се да пушачи од увођења новог закона живе под лупом. И док неки због страха од високих казни воде рачуна где и када ће запалити цигарету, други управо у томе виде решење свог проблема - напуштање старих навика и враћање сјајног изгледа пре пушачког стажа.

 

Реците збогом младалачком изгледу, јер од пушења ваша кожа постаје сива и без сјаја, а зуби добијају жућкасту боју. Доказано је и да пушачи имају 10 пута више пора од непушача.

Бивши пушачи са десетогодишњим пушачким стажом већ после неколико месеци примете да им је кожа лепша, затегнутија, са бољим тонусом, а да лице просто сине.

Међутим, како некадашњи пушачи, тако и они који не желе да се одрекну својих лоших навика желе да врате природну боју тена и блистав осмех.

„Јако су занитересовани за витаминско освежење пушачке коже. То је третман где се уносе антиоксиданси,протеини и друге хранљиве материје под кожу без игала", објаснила је Славица Љубојевић, стручњак у ендермолошком центру.

Према речима стоматолога Милана Куљаче, повећао се број пацијената који долазе због скидања каменца и решавања осталих проблема који се јављају као последица дуготрајне конзумације цигарета.

„Наши пушачи на жалост конзумитрају доста лоше цигарете у односу на пушаче чак и региону. Познато је да имамо већи проценат чађи и осталих елемената који се таложе на зубима и зубном каменцу", објаснио је др Куљача.

Прерано старење и боре, жути прсти, тања коса, само су неке од негативних страна ове навике, па закључак да пушење заиста нарушава ваш изглед није без основа.

Међутим, за те последице може се рећи да су безопасне у односу на неке које пушење може да изазове. Доказано је да су жене пушачи изложене повећаном ризику настанка рака дојке и грлића материце.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво