Искрено са шефом због здравља

Британски експерти тврде да је за здравље корисно рећи надређенима своје мишљење о њима. Искреност неће само допринети смањењу нивоа стреса код запослених, већ ће и шефови бити отворенији да коригују начин рада.

Рећи свом надређеном шта о мислите о њему је добро за здравље и може уједно да му помогне да се побољша, оценили су британски стручњаци.

Предузећа би требало подржати да запосленима пруже прилику да редовно процењују своје надређене, како би запослени били „срећни и здрави и да не би били под стресом", препоручује се у истраживању представљеном на конференцији Британског удружења психолога у Брајтону.

За потребе студије, 150 виших кадрова подељено је у две групе од којих је само једна добила мишљења подређених.

Када су водећи кадрови били упознати са коментарима запослених, били су отворенији да промене свој начин рада и самим тим су постали ефикаснији, наводи се у студији.

„Запослени који могу да буду искрени са својим шефовима тиме се ослобађају стреса", објаснила је коауторка студије Ема Доналдсон-Фајлдер.

Према њеним речима, последице стреса су свеприсутне, од психолошких симптома као што су страх и депресија или физиолошких симптома попут лупања срца или високог крвног притиска.

„Запослени чешто због стреса узимају боловање, што појачава притисак на оне који су остали да раде, а то све кошта и запослене и компанију", закључила је Ема Доналдсон-Фајлдер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи