Уз неколико трикова кожа може да заблиста до новогодишње ноћи

До Нове године остало је само шест дана. Могуће је и за то кратко време опоравити кожу и заблистати у новогодишњој ноћи.

На списку за празнике – хаљина, одело, поклони. А где је нега коже лица? Најчешће смо себи на последњем месту.

„Сада нам се најчешће јављају пацијенти чија је кожа спремна за неко чишћење или полузапуштена од обавеза из претходног периода, а сада се сви спремају за краће или дуже одморе“, каже др Милица Марковић, дерматолог Градског завода за кожне болести.

„Сама промена климатских услова је стрес за нашу кожу, посебно за лице које је најмање заштићено од осталог дела тела. Грејање, парно грејање, још увек имамо грејање на чврста горива, смог, стрес, неправилна исхрана, недовољан унос воде“, наводи козметолог Славица Љубојевић.

Кожа вам је груба, испуцала, сува, а на лицу се виде трагови непроспаваних ноћи и вишесатног рада.

Не очајавајте, уз неколико трикова, ваша кожа може поново да заблиста.

„Уколико неко жели добру кожу, леп изглед коже за новогодишњу ноћ, у том случају, за брз, краткорочни добар изглед била би добра мезотерапија. Површно боцкање или дермапеном или ручно вођено руком лекара, терапеута. Тада се, према одлуци терапеута, убризгавају коктели у завсисности од тога какав неко има тип коже, да ли има флеке, подочњаке и тако привремено учинимо кожу, онаквом како желимо да изгледа“, објашњава др Марковић.

„Радио-фреквентна енергија која ради по принципу златног стандарда, што значи да контролисано улази у дубоке слојеве коже, где се енргија претвара у топлоту, а кожа на толоту реагује експресном регенерацијом стварајући нов колаген, еластин, хијалуронску киселину“, истакла је Љубојевићева.

Не потцењујте ни састојке из кухиње. И њима можете да опоравите кожу.

„Можемо направити пилинг за кожу и то састојцима и намирницама које имамо у својој кухињи. На тај начин убрзавамо микроциркулацију и регенерацију ћелија у кожи. Можемо помешати једнаке делове овсених пахуљица, једну кашичицу меда, пола кашичице ланеног или маслиновог уља. Пилинговати шест минута“, саветује Татјана Чопа, дипломирани козметичар.

Након тога следи маска, која ће вратити свежину вашој кожи. Држите је петнаестак минута.

„Можемо је направити од глине и зеолита уз неколико капи етеричног уља лаванде и рузмарина, јер смо већ отворили поре пилинговањем и ти лековити састојци из етеричних уља могу да продру у дубље слојеве коже и на тај начин да врате њен сјај“, поручила је Татјана Чопа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво