Доктор-кловн лечи смехом

Већ годинама помажу најмлађим пацијентима да лакше поднесу боравак у болници. Имају беле мантиле, али и црвене носеве и необичне реквизитe.

Деца у болницама често немају осмех, тужна су, имају тешке дане и управо током таквих дана доктори-кловнови помажу да то тако не буде.

Да би неко постао доктор-кловн неопходно је да прође обуку. 

„Неопходно је да имају дозу лудила, малог, не претераног лудила. Пожељно је да воле децу и да су добри другари, да су у добром расположењу. После тога је потребан црвени нос, врло мало шминке, један бели мантил докторски, али кловновски, затим микрофон за певање, мало маште и то је то“, објашњава Тијана Момчиловић која је већ 16 година докторка-кловн.

Међу учесницима радионице за будуће докторе-кловнове некада се деси да се нађу и некадашњи мали пацијенти којима су болничке дане развесељавали „доктори за смех“.  

Група доктора-кловнова редовно обилази Ортопедску клинику на Бањици, Универзитетску дечју клинику „Тиршова“, Клинику за церебралну парализу...

Доктора-кловнова нема довољно па Тијана Момчиловић позива будуће колеге да дођу на обуку која је организована током децембра и јануара.

Будући да немају редовно финансирање издржавају се продајом црвених носића и ове године у Улици отвореног срца, првог јануара.

Подржите оне који болесној деци измамљују осмехе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи