Пробајте ћевапе без меса на Новогодишњем веге фестивалу

У простору београдског Јавног акваријума и тропикаријума, 21. децембра, одржаће се Новогодишњи веге фестивал. Посетиоци ће имати прилику да пробају укусне веге ћевапе, купе козметику која није тестирана на животињама, засладе се веге колачима, одаберу леп цегер као новогодишњи поклон.

Идеја и циљ јединственог фестивала у Јавном акваријуму и тропикаријуму је окупљање оних који желе да науче више о добробитима биљне исхране, како би размењивали своја искуства, као и љубитеље животиња и веге начина живота.

Један од циљева фестивала је и прикупљање средстава која ће се утрошити на храну и на стерилизацију за њушке којима је то најпотребније.

Из Фенрир амбуланте поручују да ће бити ту за сва питања посетилаца. Спремаће веганску храну која ће бити продавана на бази донација од чијег прихода ће бити обезбеђене стерилизације за уличне псе.

Од сваке продате карте део средстава биће одвојен за куповину хране за штићенике удружења „Алфа“. 

Едукативни део фестивала ће се одиграти у нашем биоскопу, а гости фестивала су Матија Бљешковић, предавач и говорник на теме о целовитој биљној исхрани, затим Олга Личина, доктор медицине и клинички нутрициониста и Милица Чалија TEDx говорница и активисткиња.

Новогодишњи веге фестивал одржаће се у Јавном акваријуму и тропикаријуму 21. децембра од 12 до 21 час.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 05. дец 2019, 17:36) - anonymous [нерегистровани]

Post

Ne zezamo pa zdravije je a i post je zar ne .

(четвртак, 05. дец 2019, 10:46) - Боки [нерегистровани]

Веге

ја ово видим као додатак исхрани и могућност да се понешто и замени, али сигурно не прелазак на то. Наша је кума пар година била на томе, јела као канаринац (не вређам, дословно кад дође у госте само јој сипам семенке), али је ево на крају напустила.
Мислим да је истина (права исхарана) негде на пола пута између претераног једења меса у нашој култури и ове друга крајности који веганци проповедају.

(четвртак, 05. дец 2019, 00:07) - anonymous [нерегистровани]

Alo

Cevapi su od mesa , sva ta veganska jela se ne mogu zvati po mesnim imenima.Svako moze jesti sta hoce ali se mora nazvati kako treba

(среда, 04. дец 2019, 21:34) - anonymous [нерегистровани]

Divno

Jedva čekam. Vege kolači...mmmmm

(среда, 04. дец 2019, 21:33) - anonymous [нерегистровани]

Zezate li me

Novogodisnja trpeza i vegan ne idu zajedno