Кисеоник бар у Индији – да прочистите плућа и бронхије

Како се квалитет ваздуха у Индији и даље погоршава, један локал у Њу Делхију понудио је - кисеоник бар, са седам различитих мириса, попут лаванде, лимунске траве и нане.

За 299 до 499 индијских рупија, односно за приближно четири до седам евра, у зависности од укуса, муштерије могу да 15 минута прочисте плућа и бронхије чистим кисеоником.

Неки од сталних посетилаца из прве руке сведоче о озбиљном утицају дуготрајног загађења ваздуха на здравље људи:

„Пате и здрави људи, не само они са тешким респираторним проблемима. Радим у болници, видим да долази на хиљаде људи. Из дана у дан, све више људи умире због загађења.“

Откако је Делхи проглашен најзагађенијим градом на свету, чији је ниво загађења ваздуха 10 пута изнад сигурне границе, број муштерија је додатно повећан.

„Квалитет ваздуха је врло лош, и зато много људи долази да удише кисеоник и до 15 минута. Свакодневно долази више од 20 људи“, истакао је конобар Оки Пур.

Због лошег квалитета ваздуха, ове јесени, власти су већ два пута затварале школе, саветујући да старије особе и деца остану у затвореном простору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво