ДНК наруквица бира храну за нас

Савремена достигнућа олакшавају свакодневни живот, ДНК апликација помаже при куповини хране која побољшава здравље.

Стручњаци за дијететику саветују- не идите у куповину хране гладни и без списка.

У монденском "Covent Gardenu" у Лондону, кажу и без наруквице која ће на основу вашег ДНК показати која је храна права за вас.

Наиме, за мање од једног сата, заинтересовани могу да ураде ДНК анализу и добију наруквицу која ће их усмерити ка здравијим изборима.

Са тако добијеним резултатима генетски предодређеним стањима или болестима, довољно је наруквицу прислонити уз бар код неког производа. Зелено светло одобрава избор купца, црвено упућује на даљу потрагу за одговарајућом храном. 

„Имам ген за хипертензију, па морам да будем веома опрезан када је со у питању. Открио сам да има мање соли у сланом него у суво печеном кикирикију. То на годишњем нивоу значи да бих могао унети око два килограма соли мање у свој крвоток. Раније, нисам то схватио, истакао је проф. Крис Томазоу, директор фирме за производњу ДНК наруквица.

Наруквица прати и физичку активност, упозоравајући рецимо на предуго седење.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво